Jubileumoptreden in Het Paard van Troje, Den Haag

10 jaar Sven Hammond. Dat moet gevierd! Op 5 februari 2016 staat Het Paard van Troje in Den Haag daarom in het teken van dit geweldige jubileumfeest. Naast Sven Hammond zal een rij illustere gasten de avond opluisteren: Jett Rebel, Spike (Di-Rect) en Orgel Vreten.

Sven Hammond werd in 2006 opgericht door Hammondspeler, componist en producer Sven Figee. “Wat begon als een freestyle en jazzy uitlaatklep mondde uit in een hechte rock ’n roll band. Ik ben supertrots dat we het eerste decennium met hetzelfde team hebben beleefd en kijk onwijs uit naar dit jubileumfeest!“

Met albums als The Marmalade Sessions (2009) en The Apple Field (2011) trok de Haagse groep – toen nog Sven Hammond Soul geheten – direct alle aandacht naar zich toe. 2014 was het jaar van verandering, van muzikaal kleur bekennen op The Usual Suspects. Onder de ingekorte naam Sven Hammond en bij platenlabel Caroline bracht het vijftal een jaar later opvolger IV uit. Beide albums, die vol zompige blues, soul en rock staan, werden uitstekend ontvangen.

Ook als liveband maakte de groep snel school. De afgelopen jaren speelde Sven Hammond op festivalpodia en in het clubcircuit in zowel binnen- als buitenland.
Het aankomende jubileumfeest in het Paard van Troje is door NPO Radio 2 betiteld als ‘Radio 2 presents’ met uiteraard vooraf de bijbehorende aandacht op de landelijke radiozender. Tevens zal het gehele concert geregistreerd worden en volgt later in 2016 de live plaat van deze gedenkwaardige avond.

Kaarten voor Radio 2 Presents Sven Hammond zijn te krijgen op paard.nl.
Meer informatie: svenhammond.com

SVEN HAMMOND A3 web version

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.