Al ruim 10 jaar een begrip in het (internationale) live-circuit, Sven Hammond is een band die zich blijft vernieuwen en ontwikkelen. Die ene constante factor is er al een dik decennium lang; de stomende, ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound van opperbaas Sven Figee.

Anno 2017 presenteert Sven Hammond zich als oerdegelijke popband, wars van trends en conventies. Rock, soul, blues, het klinkt altijd vertrouwd maar verveelt nooit.

Het alweer vijfde studio-album is in de maak, de band gaat terug naar de oorsprong en stelt echtheid en pure emotie centraal: what you see is what you get.

Ze noemen zich ‘a band of brothers’, Ivan Peroti (vocals), Tim Eijmaal (gitaar), Joost Kroon (drums) en Glenn Gaddum Jr (bass) completeren Sven Hammond, zowel op plaat als op het podium maar schrik niet van af en toe een extra gezicht of nieuwe invalshoek. Mensen entertainen staat centraal en met intussen enkele honderden live-shows op hun naam is dat aan Sven Hammond wel toevertrouwd. Ook dit jaar staan er tal van shows in de planning en wordt de horizon verbreed met optredens in onder meer Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Italië, tot in Slovenië aan toe.

Maar dus ook ‘gewoon’ in een fijne concertzaal bij jou om de hoek; zo was het, zo is het en zo zal het altijd zijn want Sven Hammond speelt overal en is van iedereen.

Gaat dat zien, gaat dat zien…

svenhammond-club-tour-2017_2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.