Sven Hammond Soul is terug met een nieuwe single, genaamd “Hoopla !.” Patt Riley, de nieuwe Sven Hammond Soul zangeres, maakt haar debuut met deze officiële release van de band. De formatie van Hammond organist Sven Figee viert de release feestelijk bij Giel Beelen op 3FM en Mijke’s Middag op Radio 6. Ook de videoclip met o.a. Nico Dijkshoorn in de hoofdrol, staat online.

Na het succesvolle debuutalbum The Marmalade Sessions (genomineerd voor een Edison in 2010), staat de release van het tweede album in september dit jaar gepland. Hoopla ! zal een feestelijk voorproefje worden op het nieuwe album, dat wederom weer geproduceerd wordt door Marmalade Music in Delft.

Een videoclip kon dit keer niet ontbreken. Het verhaal van de clip is dat er een grote hoelahoop wedstrijd wordt gehouden en uit het hele land hebben zich mensen verzameld om mee te dingen naar de grote wisselbeker  Met cameo’s van o.a. Bob Fosko, Bas Muijs, Mick Harren, Hans Vandenburg en Nico Dijkshoorn (hoofdrol) is de clip van veel humor voorzien.


Hoopla ! is geschreven samen met singer/songwriter Corrina Greyson (UK) die ook tekende voor de succesvolle SHS single van vorige jaar, Spinning Out. De Engelse werkte ook mee aan het debuutalbum van The Voice Of Holland winnaar Ben Saunders en is prominent te horen op zijn nieuwe single. Mede door Sven’s televisie optreden in het programma, tevens ook in aankomend seizoen,  was de link snel gelegd.


Een trotse Sven Figee over Hoopla:” We wilden onze fans niet tot september laten wachten. Deze track is te zomers om nu niet uit te brengen. Ook bestaat de band dit jaar 5 jaar, dit willen we met deze single en videoclip vieren.”

Sven Hammond Soul zangeres Patt Riley speelde voor het eerst met de band tijdens de clubtour in februari dit jaar. De zangeres werkt onder andere samen met Ruth Jacott en Trijntje Oosterhuis en is nu officieel lead zangeres bij Sven Hammond Soul.

De titel van het nieuwe Sven Hammond Soul album wordt binnenkort bekend gemaakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.